TALLER DE VOCACIONS

Els tallers de vocacions industrials són activitats que s’ofereix gratuïtament als centres de secundària i que té per objectiu apropar la indústria als joves d’una manera experimental. Està dissenyat perquè els joves entrin en contacte amb diferents oficis, tècniques i processos propis de la indústria que trobem a la comarca d’Osona, així com amb les diferents habilitats per poder-los desenvolupar.​

portable bluetooth speaker

Construcció d’un altaveu bluetooth plenament funcional a partir d’un kit amb components reals que caldrà mecanitzar, ensamblar, soldar i comprobar. Cada grup, d’un màxim de 5 joves, construirà una unitat que podrà quedar-se a l’escola.
Els alumnes treballaran amb diferents recursos i eines “industrials” (impressora 3D, fresadora CNC, soldadors, components electrònics, etc) i es crearà un procés de producció que caldrà organitzar i gestionar entre els diversos grups.

Dirigit a a alumnes de secundària de 3er i 4rt d’ESO.
Grups de treball de 4 a 5 persones.
Màxim 30 alumnes/taller.
Durada: 2 hores i mitja.

Descarrega't la guia del taller

Disseny i programació d’aplicacions mòbils

Disseny i programació d’una app que permeti donar resposta a una necessitat prèviament determinada per l’escola. La creació d’aquesta app es treballarà amb el programa AppLab. Aquesta eina és una plataforma de Code.org que permet programar aplicacions mitjançant blocs. Col·labora Make & Learn.

Dirigit a a alumnes de secundària de 3er i 4rt d’ESO.
Durada: 8 / 10 hores.
Inclou material didàctic digital.

disseny de producte: Impressió 3D i tall làser

Disseny d’un objecte amb la impressió 3D i tall làser. Taller de disseny de producte, passant per la ideació, el disseny i la preparació per a la fabricació. Treballarem amb el programa Fusion360 d’Autodesk, aprenent a elaborar croquis, sòlids i plànols i definint el procés de fabricació amb impressió 3D i tall làser. Col·labora Make & Learn.

Dirigit a a alumnes de secundària de 3er i 4rt d’ESO.
Durada: 8 / 10 hores.
Inclou material didàctic digital.

mesura i estudi de la qualitat de l'aire

L’objectiu d’aquest taller és obtenir dades objectives de la concentració de CO2 a l’aire i contrastar-les amb diferents hipòtesis que relacionin aquestes dades amb la ventilació de les aules.
Volem construir un sistema que ens aporti dades en temps real de la quantitat de CO2 i de compostos orgànics volàtils i veure com canvien en el temps.

El muntatge s’ajusta més a alumnes de 3er o 4art d’ESO, però el projecte de mesura i anàlisi de l’aire és aplicable a tots els cursos.
El manual està dissenyat per dur a terme l’activitat sense suport extern.