top of page
  • Foto del escritorAdmin

El Codefest reuneix estudiants, centres educatius i empreses en una competició de programació


La primera edició del concurs, sorgit d’OsonaTicTalent, ha comptat amb la participació de més de 75 noies i noies de quatre centres educatius de la comarca


Més de 75 nois i noies de quatre centres educatius de la comarca han participat en la primera edició del Codefest, una competició de programació coorganitzada per OsonaTicTalent i Creacció. Tres hores de codi i competitivitat acompanyades de música, premis, empreses de tecnologia a la recerca de talent i joves programadors/es. L’acte es va celebrar divendres passat, 14 d’abril, a la biblioteca Pilarín Bayés de Vic.

Codefest és un esdeveniment que vol fer visible la qualitat de la Formació Professional en l’àmbit de la tecnologia present a la comarca i que es va evidenciar amb el gran nivell que van mostrar els 75 programadors i programadores participants, que durant tres hores van competir per fer-se amb una de les tres primeres posicions.

D’aquesta manera, i indirectament, la iniciativa pretén motivar un augment en les matrícules per aquestes opcions acadèmiques i afavorir a la creació i retenció de talent tecnològic a la comarca d’Osona.

L’acte es va iniciar a les 4 de la tarda i es va allargar fins les 9 del vespre. Els nois i noies van haver de fer front a 12 reptes de codi i resoldre’n el major nombre possible en el temps disponible. Els equips participants, formats per tres persones per equip, provenien dels quatre centres educatius de FP que ofereixen cicles de grau superior en l’àmbit tecnològic a la comarca i membres d’OsonaTicTalent l’Escorial de Vic, la Salle de Manlleu, el Cirviànum de Torelló i Teknos de Vic.

Els tres equips guanyadors han estat “Logic Legends” de la Salle de Manlleu, “Teknos 1” de Teknos de Vic i “VDLC” de la Salle de Manlleu.

L’acte ha comptat amb la presència d’empreses del sector, exestudiants de cicles i la dinamització de Xènia Casado.

Aquesta iniciativa sorgeix d’OsonaTICTalent, un espai de treball i col·laboració entre el món educatiu i empreses de la comarca compromeses amb el desenvolupament de nou talent tecnològic i que compta amb el suport tècnic de Creacció. Actualment, l’integren quatre centres educatius i més de 15 empreses d’Osona.

El Codefest va comptar amb el suport especial de les empreses Seidor, Inducontrol, Quopiam, Isern, Casa Tarradelles i Bon Preu, que han col·laborat aportant recursos destinats als premis i al sopar de tancament de l’acte.

Aquest acte ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte “Districte Kiv” de l’Osona Lab City.1 visualización0 comentarios

Commentaires


bottom of page